NYA NISSAN LEAF VISAR EUROPÉERNA VÄGEN TILL UTSLÄPPSFRI BILISM / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB / Nyheter

Tillbaka

NYA NISSAN LEAF VISAR EUROPÉERNA VÄGEN TILL UTSLÄPPSFRI BILISM

  • Nya Nissan LEAF bjuder på fler än 100 nyheter - många finesser speciellt praktiska för nordiska bilägare
  • Nya Nissan LEAF byggs i brittiska Sunderland - den europeiska modellen mer anpassad efter förhållandena här med högre trafiktempo och mer krävande vägar av skiftande standard
  • Fler återförsäljare, fler laddningsstationer, utbyggnaden av snabbladdningskorridorer mellan större städer - aldrig har det varit så enkelt att äga en Nissan LEAF
  • Aktiva Internetforum för LEAF-ägare - LEAF är den bil från Nissan som uppvisar den största kundnöjdheten
  • Norge största elbilsmarknaden i hela Europa

 

 

Nya, Europabyggda Nissan LEAF bjuder på nya finesser - inte minst för nordiska bilägare

Vi hittar fler än 100 förändringar på nya Nissan LEAF, en del större, andra mindre. Alla bidrar de till att göra den banbrytande originalmodellen ännu bättre. Nya LEAF har längre räckvidd, större bagageutrymme, bättre komfort, större kupé och bjuder på fler valmöjligheter.

En del av förändringarna är resultatet av feedback från de allra första LEAF-ägarna, som är mycket entusiastiska både när det gäller sin bil och utsläppsfri bilism. Förändringarna kommer samtidigt med att produktionen nu globaliseras. Originalet tillverkades endast i Japan, medan nya Nissan LEAF också kommer att byggas i Europa och USA.

Den snabba utbyggnaden av nätverket med snabbladdningsstationer har skapat "el-korridorer" längs större vägar i Asien, Europa och Nordamerika där de binder samman större städer och gör att de som tidigt gått över till eldrift kan ta sin Nissan LEAF på längre resor. I Sverige, Finland och Norge sätter Nissan upp ett femtiotal snabbladdningsstationer i samarbete med Fortum.

Den uppdaterade versionen bjuder på flera nya funktioner, bl.a. har fjärrstyrningen av värme- och luftkonditioneringssystemen förbättrats liksom smartphone-integreringen, röststyrningen och realtidsinformationen om närmast belägna laddningspunkt. Carwings har nu stöd för ytterligare 9 språk, däribland svenska, danska, norska och finska.

Alla Nissan LEAF som säljs i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Baltikum är utrustade för att klara de speciella förhållandena i Norden och har batterivärmningssystem, strålkastarspolare liksom rattvärme och stolvärme, både fram och bak, som standard.

Nu byggs LEAF i Europa - enklare än någonsin att äga

Nissans anläggning i Sunderland utökar produktportföljen med Nissan LEAF: I mars drog tillverkningen av nya LEAF för Europa igång vid Nissans anläggning i brittiska Sunderland, och fr.o.m. juni månad kommer bilar härifrån att börja säljas i de nordiska länderna och i Baltikum. LEAF byggs vid produktionslinje 1 tillsammans med de framgångsrika modellerna Qashqai och Qashqai +2. Vid denna fabrik tillverkas även Juke och Note (produktionslinje 2).

Kevin Fitzpatrick, Vice President för NMUK, är stolt över förändringarna på Sunderland-fabriken och säger i en kommentar: "Produktionen av LEAF vid vår anläggning i Sunderland är en viktig milstolpe, både för företaget och fabriken. Våra ingenjörer har jobbat hårt och kommit fram med enastående lösningar för hur man får en produktionslinje avsedd för förbränningsmotordrivna bilar att även kunna tillverka elbilar, med bibehållande såväl av produktiviteten som våra mycket höga kvalitetsstandarder.

Genom fler återförsäljare, fler laddningsstationer och upprättandet av snabbladdningskorridorer mellan större städer, är det nu enklare än någonsin att äga en Nissan LEAF. Under de senaste 12 månaderna har antalet Nissan LEAF-återförsäljare i Europa ökat nästan tiofalt, antalet allmänna laddningsstationer nästan fördubblats och antalet CHAdeMO- standardsnabbladdningsuttag tredubblats.

LEAF-ägarna är nöjda med sina bilar och är aktiva online

LEAF-ägarna ger sitt uttryckliga stöd för utsläppsfri bilism och bl.a. genom sin aktiva närvaro på Internet. Feedback från ägarna har också haft inverkan på de förbättringar som nya LEAF har fått.

Ägarna använder olika Internetforum för att ge feedback av alla de slag, och det framgår tydligt att de är mer än nöjda med sin bil: med ett "betyg" på 93% är LEAF den Nissan-modell som uppvisar högst kundnöjdhet.

Förutom att få feedback vid personliga kontakter och möten, har Nissan kunnat samla in data via bilens avancerade telematiksystem "Carwings". Med Carwings kan ägarna styra vissa saker som t.ex. förvärmning av kupén eller laddning av batteriet via en smartphone. Carwings loggar dessa data liksom information om laddning, användarmönster, restider och körsträckor.

Nissan LEAF-försäljningen blomstrar i Norge

Med 2.298 sålda exemplar, blev flerfaldigt prisbelönta Nissan LEAF den 13:e mest sålda personbilen i Norge 2012. Under mars månad i år intog LEAF 6:e plats på samma lista i Norge.

Totalt har LEAF sålts i fler än 3.500 exemplar i Norge sedan den eldrivna bilen gjorde sin entré där i oktober 2011. Förra året var LEAF Nissans näst mest populära bil i landet, med en försäljning som låg endast 599 enheter efter Qashqai. Under 2012 tog Nissan LEAF 1,7% av den totala marknaden i Norge, och t.o.m. mars i år har denna andel ökat till 2,5%.

I Norge, precis som i Sverige, Finland och Danmark, växer nätverket av snabbladdare vilket gör att elbilsägarna kan ta längre resor. Snabbladdare, som kan ladda upp ett urladdat batteri till 80% av sin fulla kapacitet på endast 30 minuter, hittar man nu både vid stormarknader och på parkeringsanläggningar.

LEAF är bara det första steget i Nissans elbilssatsning

Nissan LEAF, som är världens mest sålda elbil, har stärkt Nissans ledande ställning på området utsläppsfri bilism. Samtidigt är LEAF endast det första steget i Nissans vittomfattande elbilssatsning. Nya LEAF kommer att följas av fler elbilar från Nissan, som t.ex. e-NV200, e-NV200 taxi och en kompakt lyx-elbil från Infiniti.