Tillbaka

NISMO - hur började det?

För snart 50 år sedan, kom konstruktörerna på Nissan på en enkel idé - i ett försök att via motorsporten öka försäljningen, stoppade de in en riktigt vass motor i en vanlig japansk sedan. När de insåg vilken fantastisk potential deras skapelse besatt, arbetade de på för att färdigställa 100 exemplar av denna bil för att uppfylla de strikta homologeringsbestämmelserna. Bilen vi talar om var en Nissan Skyline 2000GT (S54), och den lanserades den 1 maj 1964. Det var här som NISMO-andan visade sig för allra första gången.

Den här taktiken ledde till stor dominans för 4-hjulsdrivna R32 GT-R, som vann över en hel generation på sin sida, inte bara på vanliga utan även virtuella racerbanor. Genom att utnyttja den digitala tidsålderns möjligheter, blev NISMO-bilarna verkliga världsstjärnor i den framgångsrika spelserien Gran Turismo® från Sony. Nu var spännande bilar inte längre reserverade endast för ett fåtal rika krösusar.

I dag, många år senare, kan vi konstatera att NISMO:s entusiasm lever och frodas. Nu kanaliseras expertisen från racerbanan till vanliga vägar - utan att någonsin tappa kontakten med fansen i den digitala världen.

Please follow this link to access Juke Nismo full press kit: www.nissan-live.com/nismo