UPPLEV DIGITAL SPÄNNING MED JUKE NISMO - OCH KÖR DEN SEDAN PÅ RIKTIGT / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

UPPLEV DIGITAL SPÄNNING MED JUKE NISMO - OCH KÖR DEN SEDAN PÅ RIKTIGT

De som spelar en ny version av Asphalt 7: Heat kan nu testa Nissan Juke Nismo och Juke-R to till bristningsgränsen i den digitala världen innan försäljningen av Juke Nismo startar 2013.

Den senaste versionen av det populära mobila racingspelet - som redan laddats ner av 50000000 människor - gör att alla som har iOS- och Android-smarttelefoner/tablets kan sitta bakom ratten på två otroligt eftertraktade Nissanmodeller: spännande nya Juke Nismo och upphetsande 545 hk Juke-R.

Samarbetet mellan Nissan och Gameloft stärker ett växande samarbete mellan Nissan och spelindustrin. Det mycket framgångsrika GT Academy - som körs i samarbete med Sony Computer Entertainment - ger Gran Turismo-spelare en unik möjlighet att bli riktiga tävlingsförare. GT Academy är nu inne på sin fjärde säsong och har lyckats förvandla en mängd förare från online-förare till professionella tävlingsförare. Den senaste vinnaren kommer från Belgien Wolfgang Reip, och deltar för närvarande i ett intensivt utvecklingsprogram för förare innan han ska tävla i 24-timmarsloppet i Dubai i januari 2013.

Asphalt 7: Heat är det enda spelet där spelarna har möjlighet att köra både Juke-R och Juke Nismo. Den förra har blivit en av de mest omtalade Nissanmodellerna någonsin, och kombinerar element från två av varumärkets mest innovativa bilar - GT-R och den kompakta crossovern Juke. Juke-R har en 545 hk-motor och går enligt beräkningarna från 0-100 km/t på endast 3,0 sekunder. Maxhastigheten tippas ligga på 275 km/tim.

Juke Nismo ger förstärkt dynamik och prestanda i ett mycket innovativt paket. Den är utrustad med en 1,6-liters turboladdad motor med direktinsprutning (DIG-T) och levererar 200 PS och ett vridmoment på 250 Nm. Den har också ett specialutvecklat aerodynamikpaket som ger Juke en ännu effektivare, mer dynamisk och kraftfull design. Paketet består av lägre placerade stötfångare fram och bak, bredare skärm- och tröskelbreddare tillsammans med en modifierad grill och bakluckespoiler som styr luftflödet över bilens bakdel. Det sportiga temat ser vi även invändigt, där säten, ratt, pedaler, mätare, växelspaksknopp och dörrpaneler har fått en ny design. För att ytterligare framhäva bilens karaktär har Juke Nismo utrustats med mockaklädda Nismo-sportstolar med röda dekorsömmar och en alcantaraklädd ratt.

Försäljningen av Juke Nismo inleds i början av nästa år men dess medverkan i den senaste versionen av Asphalt 7: Heat gör att spelare kan köra bilen före alla andra. Båda Juke-bilarna har utformats mycket noggrant för att komma till sin rätt i den virtuella världen och placerar miljontals spelare i förarsätet. Spelare kommer att kunna tävla på en särskild Nissan-tävlingsbana i Tokyo där de på en del av banan passerar Nismo Omori-fabriken.