NISSAN TILLKÄNNAGER FÖRSÄLJNING AV GT-R SPECV I EUROPA / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB / Nyheter

NISSAN TILLKÄNNAGER FÖRSÄLJNING AV GT-R SPECV I EUROPA

Nissan i Europa kommer att sälja 40 exemplar av den ultimata utvecklingen av sin superbil Nissan GT-R - SpecV. Beställningar tas nu emot vid Nissan High Performance Centers (NHPCs) i Europa fram till 15 december 2009.

Den begränsade tillverkningen av 40 exemplar för Europa markerar att det 2009 är 40 år sedan den första Nissan med GT-R-emblemet presenterades. Som ett ytterligare tecken på dess exklusivitet och en påminnelse om bilens starka anknytning till Nordschleife-banan i Tyskland, visas SpecV i Europa bara i Nissan Sports-utställningen i det nya Nürburgring-komplexet som öppnade i juni.

Framtagen som den ultimata utvecklingen av superbilen Nissan GT-R, bygger SpecV vidare på GT-R:s produktkoncept genom att ändra och utveckla nyckeldetaljer som hjälper till att leverera den speciella SpecV-filosofin - att vara en bil för kunniga förare som “är ett" med sin bil.

SpecV Innehåller alla produktförbättringar som nyligen presenterades för standardversionen av Nissan GT-R för 2010, och vidareutvecklingen har baserats på förmågan hos SpecV att,under rätt omständigheter och i rätt miljö, bromsas senare och hårdare, köras fortare genom kurvor och accelerera tidigare.

Trots att maxeffekten är oförändrad har motorprestandan förbättrats med en ny tryckreglering på högre växlar, som under kort tid ger en extra tryckökning från de dubbla turboaggregaten. Det ger extra vridmoment i mellan- och övre delen av varvtalsområdet för ännu bättre acceleration. Broms- och kurvkörningsprestanda är förbättrade genom installationen av ett kolfiber-/keramik-bromssystem som utvecklats gemensamt av Nissan och Brembo, ändrade fjädrar och konstant dämpninggrad. Bland andra prestandamodifieringar ingår ett avgassystem i titan.
Exteriört har SpecV också fått lättvikts-, tävlingsstylade gjutna aluminiumfälgar som utvecklats speciellt för denna modell av Nissan Motorsports International (NISMO). SpecV har utvändigt också utrustats med en bakspoiler i kolfiber, en kolfibergrill och bromsluftintag av kolfiber. Alla dessa ändringar sänker vikten med 60 kg.

Interiört erbjuds SpecV bara med två sittplatser (icke-SpecV Nissan GT-R-modeller har dessutom ett baksäte med två platser) med måttbeställda Recaro kolfiberstolar med enbart svart läderklädsel. Kolfiber återkommer också runt de två bakre Bose-högtalarna, i instrumentpanelen och i övrig inredning.

Som tillägg till de ändrade exteriörfärgerna (Ultimate Metal Silver och Titanium finns inte längre), finns SpecV i tillvalet Ultimate Black Opal (RP), en unik chromaflair-färg för denna modell.
Nissan GT-R SpecV kommer bara att erbjudas vid Nissan High Performance Centers - detta återspeglar den speciella nivån på bilens tekniska prestanda och motsvarande höga nivå på
kompetensen hos de troliga kunderna.

Priset för SpecV visar på dess exklusivitet och ligger på 1 599 000 SEK.

I samband med introduktionen av SpecV i Europa, sa Vincent Wijnen, Nissans European Vice President for Marketing: "För en mycket liten grupp sportbilsfanatiker är Nissan GT-R inte tillräcklig. De vill äga den ultimata versionen och för att tillfredsställa denna önskan, kommer vi att sälja endast 40 exemplar av SpecV i Europa. Bilens kombination av lägre vikt, mer fokuserad kördynamik och exklusivitet garanterar SpecV en plats bland de mest önskade bilarna i hela världen."

Vid frågor kontakta:

Jenny Spets Wojarski, kommunikationschef Nissan Nordic Sverige
08-506 612 30, 0733-99 99 25, jspetswojarski@nissan-europe.com

Nissan i Europa
Nissan har cirka 12 400 anställda i Europa fördelade på designkontor, forsknings- och utvecklingsavdelningar, inom tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Under kalenderåret 2008 sålde företaget 601 647 fordon på de 40 marknaderna i Väst- och Östeuropa inklusive Ryssland. Samma år tillverkade Nissan 539 580 fordon vid sina fabriker i Spanien och Storbritannien. För mer information:www.nissaneurope-newsbureau.com

Nissan Nordic Europe Oy

Nissan Nordic Europe Oy är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter 180 anställda. Huvudkontoret ligger i Finland.