Tillbaka

NISSAN NV200 LANSERAS I SVERIGE

Denna vecka sker den officiella lanseringen i Sverige av Nissans kompakta skåpbil Nissan NV200. Nissan NV200, som utsetts till Årets Transportbil 2010 och som är avsedd för en global marknad, finns i 3 praktiska utföranden: 1: den rymligaste transportbilen i kompaktvan-klassen, 2: en funktionell 5- eller 7-sitsig combiversion samt 3: som en bekväm 7-sitsig familjebil som kommer i början av 2011. Cirkapris från 170 000 kronor ink moms (136 000 kronor ex moms).

Helt ny, rakt igenom, erbjuder Nissan NV200 den kompakta transportbilsmarknaden utrymme, komfort och användbarhet på en helt ny nivå. Den briljerar både med sin lastförmåga, sin intelligenta förarplats och sina klassledande ägarkostnader: Nissan NV200 drar endast 5,2 liter bränsle per 100 km, och CO2-utsläppen är så låga som 137 g/km. Nyligen vann Nissan NV200 över sina konkurrenter i kompaktklassen i Transport Idags Arctic Van Test, och intresset för bilen har varit stort i Sverige ända sedan den först presenterades på Genève-salongen 2009. Under vecka 15 kommer många Nissan-återförsäljare att bjuda på frukost  och ha transportbilsspecialister på plats för att presentera Årets Transportbil 2010 och dess möjligheter för olika typer av verksamheter.
 
Nissan NV200 är paketerad i en mycket funktionell design med extremt kompakta yttermått. Med den modifierade versionen av Nissans flexibla B-plattform som grund, är den konstruerad för att vara pigg och smidig i stan.  Med en längd på 4,4 m, en höjd på 1,86 m och en bredd på 1,69 m, kopplat med smidiga köregenskaper, god sikt och en snäv vändradie på endast 10,6 m, passar Nissan NV200 helt perfekt i stan. Trots de kompakta yttermåtten erbjuder den intelligenta designen ett över 2 meter långt lastgolv. Lastvolymen ligger på totalt 4,2 m3 i transportversionen vilket är ungefär 25 % mer än vad dess främsta rivaler når upp i. Som tillval kan man välja en backkamera. Nissan NV200 är den första skåpbil i detta segment som erbjuder detta.
 
"Europas skåpbilsmarknad kännetecknas av stark konkurrens. För att göra succé, måste en van vara kompakt på utsidan men ändå rymlig invändigt och samtidigt ha en design som både är elegant och praktisk. Den måste vara ekonomiskt överkomlig och ha låga driftskostnader. Vidare måste den vara lättkörd och flexibel. NV200 uppfyller alla dessa krav och blir till en ny norm när det gäller rymlighet i ett så kompakt skal", säger Simon Thomas, European Senior Vice President for Sales and Marketing på Nissan.
 
Av Institute of Transport Management (ITM) har Nissan NV200 förärats utmärkelsen "International Van of the Year 2010"  Juryn berömde NV200 både för dess rymlighet, smidighet, stil och kostnadseffektivitet. I Japan blev Nissan NV200 omedelbart den marknadsledande bilen i sitt segment.
 
Två modeller av Nissan NV200 finns nu tillgängliga i Sverige för provkörning: NV200 van samt 5-sitsig kombi. Båda med 1,5L dCi-motor, 85 hk och 5-växlad manuell växellåda.