Tillbaka

NISSAN LEAF-BILAR FÅR STÄNDIG UPPKOPPLING GENOM TELENOR CONNEXION

Nissan LEAF-bilar får ständig uppkoppling
genom Telenor Connexion

Med Telenor Connexion kommer ägare av Nissan LEAF att kunna använda en mobiltelefon eller PC för att kontrollera batteristatus och räckvidd, slå på bilens luftkonditionering o.s.v. även när Nissan LEAF-bilen är parkerad och helt avstängd. Detta är första gången sådana uppkopplingsmöjligheter blir standard för en elbil. Nissan LEAF utsågs nyligen till "European Car of the Year 2011".

Telenor Connexion valdes som europeisk uppkopplingsleverantör för Nissan LEAF:s "CARWINGS" Intelligent Transport (IT) System, som möjliggör anslutning mellan den elektriska bilens sofistikerade sändningsenhet och Nissans CARWINGS Data Center. Tack vare Telenor Connexion har ägare av den helt elektriska bilen alltid tillgång till önskad information - både i och utanför bilen - för ökad bekvämlighet, komfort och sinnesro. Bland de unika funktionerna i Nissan CARWINGS-systemet ingår övervakning av den elektriska bilens batteristatus, körhistorik och fjärrstyrning av luftkonditionering. Detta är möjligt tack vare sömlös kommunikation mellan fordon och människor via mobilnät och PC.

- Telenor Connexions dedikerade telematiklösning ansluter Nissan LEAF:s inbyggda enhet till Nissan CARWINGS Data Center i en sluten nätverkmiljö vilket ger Nissan möjlighet att leverera en säker och stabil lösning till våra kunder, säger Pierre Loing, Vice President för produktstrategi och planering på Nissan International SA och chef för företagets europeiska Zero Emission-verksamhetsenhet. Nissan International i Rolle, Schweiz är Nissans europeiska huvudkontor.

- Vi är mycket glada över att samarbeta med Nissan, som nu spelar en avgörande roll för att sätta en standard för hela elbilsbranschen. Detta avtal är början på vad vi förväntar oss kan bli ett långsiktigt partnerskap. Det har stor betydelse för Telenor Connexion, men framför allt förstärker det vår position som ledande kommunikationsleverantör inom bilbranschen. Vi har redan avtal med stora globala fordonstillverkare som Volvo Cars, Volvo Trucks, Scania och Daimler, säger Per Simonsen, VD på Telenor Connexion.

Nissan LEAF utsågs för några veckor sen till "European Car of the Year 2011" och är världens första massproducerade elektriska bil. Den nya elbilen kommer att börja säljas i Europa i början av 2011 och de första leveranserna går till Portugal, Irland, Storbritannien och Nederländerna.Om Nissan i Europa
Nissan har ca. 12 500 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring, Under kalenderåret 2009 sålde företaget 498 027 bilar på 40 marknader i Väst- och Östeuropa, inklusive Ryssland. Företaget tillverkade dessutom totalt 390 727 bilar i sina fabriker i Spanien och i England.

Om Telenor Connexion
Telenor Connexion är en ledande global leverantör av inbyggda kommunikationslösningar för företags och livskritiska applikationer. Företag i mångskiftande branscher som energi, transport och logistik samt fordons- och säkerhetsindustrin använder sig av inbyggda kommunikationslösningar för att uppnå ökad produktivitet, kostnadskontroll, förbättrad miljö och utökade tjänster till kunderna. Med mer än 10 års erfarenhet är Telenor Connexion en erfaren och pålitlig partner. Vi är dedikerade till våra kunders affärer och förstår våra kunders behov.
Telenor Connexion har levererat internationella, kostnadseffektiva M2M-kommunikationslösningar till ett antal globala kunder som Volvo, Daimler och Securitas Direct.
Enligt ledande analytikerföretaget Bergh Insight är "Telenor den mest avancerade mobiloperatören inom M2M" och även "den dominerande leverantören av trådlösa M2M-anslutningar".
Telenor Connexion är ett helägt dotterbolag till Telenor Group, världens sjätte största mobiloperatör. Telenor Group är en internationell leverantör av högkvalitativa tele-, data och kommunikationstjänster till kunder på 13 marknader i Norden, Europa och Asien. För mer information besök www.telenorconnexion.comNISSAN & NISSAN NORDIC EUROPE
Nissan är en av världens största och mest lönsamma biltillverkare. Förra verksamhetsåret uppgick Nissans försäljning till ca 3.675.000 fordon globalt. Företaget har ca 220.000 anställda världen över.

Nissan Nordic Europe är ett import- och marknadsföringsföretag med verksamhet i Finland, Sverige, Norge, och Danmark liksom i Estland, Lettland och Litauen. Företaget har sitt säte i Esbo, Finland, och har ca 160 medarbetare.