VÄRLDENS FÖRSTA SJÄLVLÄKANDE FODRAL FÖR iPhone / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

VÄRLDENS FÖRSTA SJÄLVLÄKANDE FODRAL FÖR iPhone

NISSAN för innovation från fordonsindustrin in i teknik världen

Nissan annonserar den  senaste "måste ha" -tillbehöret för iPhone * - ett självläkande fordal. Nissan Scratch Shield iPhone-fodralet har  företagets banbrytande självläkande lack, en världsnyhet inom färgtekniken som utvecklades under 2005 och redan används på ett antal Nissan-modeller. Nu har denna nya teknik tillämpats på en produkt som riskerar repor genom dagligt bruk - mobiltelefonen.
 

Den unika Scratch Shield lacken utvecklades av Nissan i samarbete med University of Tokyo och företaget Advanced Softmaterials Inc. och var ursprungligen avsedd för fordonsindustrin. Den finns på Nissan Murano, 370Z och X-Trail samt Infinitis bilar. Nu, tack vare Nissans nytänkande inställning, testas denna teknik för första gången i Europa på en produkt som inte tillhör fordonsindustrin, Nissan Scratch Shield iPhone-fodralet.

Fodralet  har tre viktiga fördelar:
1. De mycket flexibla och elastiska egenskaperna hos Scratch Shield -färgen gör att fina repor snabbt kan laga sig själva **
2. den snarare gel-lika ytan är mer reptålig än blank yta med konventionell färg och ger ett bättre grepp
3. skalet är gjort av ABS-plast - en material med hög kvalitet som är styvare och robustare än andra plaster och som allmänt används inom fordonsindustrin.

Det yttre "lagret" är tillverkad av polyrotaxane, vilket innebär att när skador uppstår på ytan  kan den kemiska strukturen reagera genom att förändras tillbaka till sin ursprungliga form och fylla tomrummet - den "lagar" sig själv.

Ett första parti av prototyper av det innovativa iPhone Scratch Shield-fodralet har tagits fram av Nissan för testning  av utvalda journalister och kunder, men om efterfrågan blir stor, är målet att ta fram det till försäljning senare under året.

Nissan har licensierat sin unika teknik för användning på olika produkter utanför fordonsindustrin sedan 2004. Nissan kommer att fortsätta att forska och utveckla banbrytande teknik som kan gynna andra branscher och lansera dessa applikationer globalt.

Information till redaktörerna:
* Nissan Scratch Shield iPhone-fodraletär kompatibelt med iPhone 4 och iPhone 4S
** Scratch Shield kan läka små repor på så lite som en timme, men svårare fall kan ta upp till en vecka att läka.

Nissan i Europa

Nissans närvaro i Europa är en av de mest heltäckande av alla utomeuropeiska tillverkare och Nissan har mer än 12 500 anställda på lokalt baserade verksamheter inom design, forskning & utveckling, tillverkning, logistik och försäljning & marknadsföring. Förra året tillverkade Nissans fabriker i Storbritannien, Spanien och Ryssland över 528 000 fordon, inkluderat mini-MPV:er, prisvinnande crossovers, SUV:ar och nyttofordon. Nissan har idag 24 olika innovativa produkter till försäljning i Europa och har positionerat sig för att bli det främsta Japanska märket i Europa.

Nissan Nordic Europe Ltd.
Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter 165 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. Nissans svenska landskontor i Kista har omkring 30 medarbetare. Landskontoret ansvarar för försäljning och marknadsföring av Nissan i Sverige och har ett nära samarbete med återförsäljarnätverket. http://www.nissan.se/