NISSANS DJÄRVA NYA VÄRLD FÖRHANDSVISAS I GENÈVE / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

NISSANS DJÄRVA NYA VÄRLD FÖRHANDSVISAS I GENÈVE

En kvartett av konceptbilar - inklusive två världspremiärer - ger en glimt av Nissans framtid

I korthet

 

  • Världspremiär för två konceptbilar
  • Konceptbilen INVITATION som inspiration för nästa generations kompaktaa halvkombi
  • Europeisk debut för konceptbilarna Juke NISMO och e-NV200
  • Spänning utlovas genom introduktionen av NISMO
  • Utökning av elbilssortimentet
  • Ytterligare en världspremiär utlovas... detaljerna fortfarande hemliga
  • Satsningarna för 2012 bygger på 2011 års rekordförsäljning

 

Fyra framåtblickande konceptbilar som understryker självförtroendet för 2012 och framåt kommer att stå i centrum på Nissans monter under bilsalongen i Genève (8-18 mars).

 

De kommer att ingå i den fulla uppsättning av innovativa modeller som visar styrkan och djupet i Nissans breda utbud... ett utbud som hjälpte företaget till en rekordstor försäljningssuccé under 2011.

 

INVITATION-konceptet

Bland de viktigaste nya koncepten är världspremiären av INVITATION, en design som kommer att ligga till grund för en ny produktionsmodell för lansering i Europa under 2013. Vid lansering kommer den nya modellen tillsammans med Micra och Juke att ge Nissan det bredaste utbudet av alla tillverkare inom segmentet.

 

Med en självsäker och energisk design erbjuder INVITATION en modern och rymlig inredning i en kompakt helhetslösning. Som ett bra exempel på hur Nissan tänker kring lätt konstruktion och avancerad motordesign har det slående nya konceptet utformats för att leverera dynamik tillsammans med en exceptionell bränsleekonomi och låga utsläpp - en kompromisslös inställning som Nissan är på väg att bli känt för.  

 

Den innehåller också några av de mest avancerade teknikerna som setts i en bil i den klassen, bland annat den hyllade Around View Monitor som ger ett fågelperspektiv för lättare parkering, och Nissan Safety Shield Technologies som använder kameror och berörningssensorer för att varna förare vid potentiell fara. 

 

INVITATION är ett av de två koncept som kommer att ha världspremiär i Genève. Detaljer kring det andra släpps närmare salongen.

 

Och det kommer mer. Ytterligare två konceptbilar som båda visar Nissans framtida inriktning kommer att göra europeisk debut i Genève.

 

e-NV200-konceptet

Den första, e-NV200, är en förhandsvisning av Nissans nästa 100 % eldrivna bil. Den bygger på den flera gånger prisbelönta NV200 som i sina versioner Combi och Evalia erbjuder prisvärd familjetransport med plats för upp till sju personer. NV200 valdes nyligen som bas för nästa generation av New Yorks gula taxibilar och kommer snart vara en vanlig syn på gatorna där. 

 

e-NV200 visar Nissans nästa steg i ledarskapet inom nollutsläpp efter den prisbelönta personbilen LEAF som redan finns till försäljning och på vägarna i stora globala marknader.

 

Juke NISMO-konceptet

En annan glimt in i framtiden ger konceptbilen Juke NISMO. Den visades för första gången på bilsalongen i Tokyo i december 2011 och ger den annorlunda crossovern en stark sportkänsla .

 

NISMO, Nissan legendariska motorsportssavdelning, har inspirerat konceptbilen Juke NISMO och ger en första inblick i företagets strategi för att skapa prestanda- och premiumsportmodeller av standardversioner av Nissans bilar, modeller som garanterat kommer att leverera körglädje.

 

De fyra konceptbilarna kommer att ingå i ett av de bredaste sortimenten någonsin från en biltillverkare - allt från stadsbilen Pixo och superminin Micra till bästsäljande crossovers som Juke och Qashqai, tuffa fyrhjulsdrivna bilar som Pathfinder och Navara och banbrytande elbilenNissan LEAF till supersportbilen GT-R.

 

I enlighet med Nissans strävan mot ständig förbättring kommer många av de serietillverkade bilarna på utställningen att visa antingen mindre revideringar för 2012 års modell eller specialversioner som ger köparen mervärde.

 

Innovation och spänning

Men det finns fortfarande en konstant som är gemensam för varje fordon med ett Nissanmärke. Varje Nissan, person- eller skåpbil, smälts samman med bolagets DNA: innovation och spänning Det är en formel som är framgångsrik hos bilköpare - trots den ekonomiska nedgången hade Nissan sitt bästa år någonsin i Europa under 2011. Försäljningen ökade med 25 procent 2010, vilket gav företaget dess högsta marknadsandel någonsin på 3,7 %.

 

Försäljningen var varje månad högre än motsvarande månad under 2010 och bolaget såg betydande tillväxt i de flesta av sina större marknader med Ryssland, Storbritannien och Frankrike som de tre främsta. Ryssland omsatte 138 827 enheter, upp med 74 %, Storbritannien 107 053 (upp 11 %) och Frankrike 77 783 enheter (upp 31 %). I Sverige hade Nissan också ett väldigt bra år med en uppgång på mer än 30 procent på personbilsidan och nästan lika mycket för transportbilarna.

 

Nissans mest sålda serie var Qashqai. Trots sina fem år på marknaden fortsätter dess popularitet oförändrad och den har gett modellen titeln "bilen som trotsar gravitationen". Under 2010 hittade mer än 250 000 exemplar av den segmentdefinierande crossovern - som finns med fem sittplatser, eller sju i modellen Qashqai +2 - nya hem över hela Europa.

 

Paul Willcox, vice VD för försäljning och marknadsföring i Europa säger så här: "Det här resultatet drivs av segmentdefinierande modeller som är utformade, konstruerade och byggda i Europa, för Europa. Nissan producerar cirka 70 procent av de fordon som säljs inom regionen vid anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland. Det här garanterar att vårt sortiment är anpassat till europeiska förväntningar när det gäller stil, kvalitet, prestanda och tillförlitlighet.

 

Den framtida produktvisionen som utlovas av dessa fyra konceptfordon - som när de läggs till styrkan och djupet i vårt sortiment - visar den tillförlitlighet som banar väg genom varje aspekt av Nissan idag.  Vi är på väg att uppnå målet att bli det största asiatiska märket över hela Europa 2016. "