NISSAN JUKE BOX PÅ TURNÉ GENOM EUROPA / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

NISSAN JUKE BOX PÅ TURNÉ GENOM EUROPA

  • Nissan och Ministry of Sound skapar tillsammans Juke Box - världens mest kraftfulla ljudanläggning på hjul med en ljudstyrka på upp till 150 db
  • Nissan Juke Box ger sig ut på "Summer Sessions"-turnén genom Europa med Le Mans som första anhalt - 24-timmarsloppet som startar 15/6


Nissans banbrytande innovationeri crossover-segmentet ser ut att fortsätta då de nu inlett ett samarbete med nattklubben Ministry of Sound för att skapa världens häftigaste mobila ljudanläggning - Juke Box. Med en ljudstyrka som överträffar en jumbojet kommer det tekniska kunnandet bakom Juke Box från ljudexperten Martin Audio som bl.a. konstruerat det nuvarande systemet i den mycket omtalade "Box" - den största lokalen i nattklubben Ministry of Sound i London.

Det var 1991 som Justin Berkmann, en av nattklubbsgrundarna, tillsammans med James Palumbo och Humphrey Waterhouse, skapade en klubb som inte tidigare hade skådats i Europa - här var musiken och ljudanläggningen i centrum. Tillsammans skapade trion det ultimata ljudsystemet "The Box", ett 5-sidigt rum inne i ett annat rum, som var helt perfekt akustiskt sett. Och än i dag anses ljudsystemet vara ett av de bästa i världen.

Baserat på Ministry of Sounds grundfilosofi "att skapa de ögonblick som människor lever för", har Nissan & Ministry vänt sig till Martin Audio - som tagit fram det nuvarande "Box"-systemet - för att skapa en 150 db och 18 900 Watt stark ljudanläggning som är helt självförsörjande när det gäller kraft och produktion.

Tack vare systemets specialbyggda 19 kW-rigg, passar Juke Box:s ljudsystem i en vanlig Juke. En uppsättning specialgjorda lådor och skal rymmer två aktiva 18"-bashögtalare och har även samma lådor till mellanregistret och diskanten som Ministry of Sound använder. I linje med en av Ministry of Sounds många filosofier möjliggör detta att man kan ha en exceptionellt hög ljudeffekt utan att behöva kompromissa med ljudkvaliteten.

Juke Box innehåller dessutom en radiostudio där allt som spelas av systemet kan sparas inför sändning via Ministry of Sounds digitala radio-app.

Juke Box kommer att göra sitt första framträdande vid förarnas parad vid starten på årets upplaga av 24-timmarsloppet Le Mans den 15/6. Juke Box kommer att erbjuda spontana fester för musik- och motorfantaster under det tre dagar långa evenemanget. Nissan Juke Box kan förvandlas till en fullfjädrad högtalaranläggning med komplett DJ-bås och omgivningsbelysning, vilket gör den till det perfekta mobila partystället som visar att motorsport och musik är en himmelsk kombination. Några av Ministry of Soundsmest berömda DJs kommer att leda de mobila festligheterna på Le Mans ända in på småtimmarna för att underhålla motorsportfolket.

På webben kommer det att läggas ut en serie i två delar samtidigt som Juke gör debut på Le Mans för att visa hur det gick till bakom kulisserna när idén blev till verklighet.


"Nissan Juke Box Sessions" sänds i Ministry of Sounds digitala radiokanal kl. 18-19 varannan måndag.


OM MINISTRY OF SOUND:
Ministry of Sound Group är ett världsomspännande underhållningsföretag för ungdomar som bl.a. spelar in olika artister och ger ut samlingsplattor, har nattklubbar och barer, arrangerar evenemang och sysslar med konsumentelektronik och mode. Företaget, med bl.a. de berömda varumärkena Ministry of Sound och Hed Kandi, har en omsättning på ca 1 miljard SEK.