NISSAN BLIR OFFICIELL SPONSOR AV BILAR TILL OLYMPISKA SPELEN I RIO DE JANEIRO 2016 / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

NISSAN BLIR OFFICIELL SPONSOR AV BILAR TILL OLYMPISKA SPELEN I RIO DE JANEIRO 2016

Det innebär att bilföretaget nu är spelens femte huvudpartner, och totalt den sjätte inhemska samarbetspartnern.
 
Nissans bidrag levde jämfört med konkurrenterna bättre upp till de högt uppställda krav som ställs av organisationskommittén Rio 2016TM för den här kategorin.
 
"Jag är väldigt glad för denna historiska bedrift. Detta partnerskap kastar ljus på varumärkesvärdet av OS i Rio men också den brasilianska marknadens styrka och attraktionskraft. Mot denna bakgrund och efter ett halvårs förhandlingar med olika tillverkare, lämnade Nissan in ett förslag som säkerställer en balanserad mix av produkter, tjänster och finansiellt stöd, och som visade att Nissan är en idealisk samarbetspartner för oss", säger Carlos Arthur Nuzman, ordförande för Rio 2016TM.
 
Nissan ska bland annat tillhandahålla 4 500 fordon som ska användas officiellt under spelen för att transportera idrottsmän, internationella idrottsförbund, Internationella olympiska kommittén (IOK), media, operativa team och teknisk personal. Bilflottan kommer att bestå av flera av Nissans modeller, men modeller som drivs på ren energi (el eller etanol) kommer att prioriteras för att bidra till att Rio 2016TM lyckas uppnå sitt mål om ett spel som går i hållbarhetens tecken.
 
"Nissan är en väldigt stolt sponsor av OS i Rio 2016", säger Carlos Ghosn, VD för Nissan. "Vi har sedan länge starka band till Brasilien. Under 2014 öppnar vi dessutom en ny tillverkningsfabrik i världsklass i Resende som ligger i staten Rio de Janeiro. Vi ser fram emot att bidra till att göra OS i Rio 2016 till en tillställning i världsklass för staden, delstaten och landet".
 
"Transport är ett mycket viktigt område under OS och som kräver både tillgänglighet och hållbarhet. Vi behöver en partner som kan hantera operativa utmaningar, och därför är det ett privilegium att samarbeta med Nissan - eftersom de kan leva upp till just detta. Vi ser mycket fram emot att starta vårt samarbete, säger Leonardo Gryner, ordförande för organisationskommittén för Olympiska spelen och Paralympiska spelen i Rio.
Nissan kommer även att stötta Rio 2016TM i deras arbete att stödja unga, blivande idrottares satsning för att en gång i framtiden själv kanske kvala in till de Olympiska spelen, ett mål som syftar till att skapa positiva konsekvenser både socialt och idrottsmässigt.
 
Se även videon om hur Nissans chefer lärde sig från Team Brazils aktiviteter och evenemang i London - för att på bästa sätt förbereda sig inför Nissans exklusiva sponsring av fordon till OS i Rio 2016