Tillbaka

MÄSSA I LOS ANGELES FÖR ELBILAR

Det här är en bilmässa som har fokus på eldrivna fordon i sina allra nyaste former, färger och storlekar. Årets evenemang var det första där Nissan LEAF och Infiniti LE visades upp sida vid sida.

”Det här är antagligen den starkaste uppställningen på hela mässan”, säger Andy Palmer, Executive Vice President på Nissan Motor Co., Ltd.

Bland de utställda fordonen fanns eldrivna bilar, bussar och till och med 4-hjulingar. Istället för att som vanligt fokusera på hur rent och miljövänligt det är att köra eldrivet, var biltillverkarna och förarna mer inriktade på nöjet i att köra elbil, som besökarna hade möjlighet att testa under mässans första dag.

”Nissan har verkligen en ledande ställning när det gäller den här tekniken och är dominerande på området”, säger Palmer. Nissan har redan sålt 28 000 exemplar av LEAF världen över.

Palmer berättar att den största utmaningen varit en utbildningsfråga – att ge allmänheten en insikt i vad det innebär att köra eldriven bil. Enligt Palmer vet de flesta förare ännu inte hur en elbil som LEAF kan förändra deras körupplevelse.

”Jag tror att en av de utmaningar vi står inför nu är att sträcka oss längre än till de redan frälsta vi ser här i dag och istället vända oss till pragmatikerna, de som vi vill prova bilen och som tack vare den totala ägarkostnaden drar slutsatsen att det här faktiskt är en lämplig bil för deras behov.”

De många elektriska alternativ som visades upp på EVS26 är ett bevis på att både tillväxten och intresset för eldrivet ökar stadigt. ”Vår utmaning består nu i att se till att ständigt ligga steget före”, avslutar Palmer.

Om du vill veta mer finns en videorapport från evenemanget här.