NISSAN PRESENTERAR FUTURE: TODAY / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

NISSAN PRESENTERAR FUTURE: TODAY

Hur ser framtidens svenska städer ut? Kom till Norrmalmstorg i centrala Stockholm och ta del av den redan idag. Nissans Future: Today är en färgstark upplevelse med bidrag från världsstjärnor inom design, teknik, konst och arkitekttur - där besökarna även ombeds att interagera för att porträttera sin framtida stad.

- Designat tvåvåningshus vars ytterväggar följer de förbipasserandes rörelser

- Föredrag i samarbete med TEDx om framtidens teknik, design och miljö, och om hur framtidens städer ska byggas

- Ljus- och ljudinstallation av Chris Levine som ställts ut på bl.a. New York's Museum of Modern Art

- Provkör Nissan LEAF i Stockholm - boka på Facebook eller på plats! Eller prova LEAF shuttle, som ger dig skjuts dit du vill.

Stockholm (9 november 2012). Nu har den uppmärksammade installationen landat i Sverige. I linje med sitt engagemang för innovation och framtida teknik har Nissan samlat några av de största namnen inom teknik, design, konst, arkitektur och ingenjörskonst och skapat installationen Future: Today.

Future: Today visar upp potentialen i framtida alternativa bränslen. Tanken är att besökarna på utställningen ska få en inblick i morgondagens sätt att leva, kommunicera, umgås, resa etc. Nissan kommer att låta förbipasserande provköra Årets bil 2011 - den 100 % miljöbilen Nissan LEAF. En hel vägg är täckt av LED-bildskärmar som visar klipp från bilsalonger, produktpresentationer och filmer inifrån kupén i LEAF-bilarna som provkörs.

På plats finns pekskärmar där man enkelt kan boka en av LEAF-bilarna för att själv få känna körglädjen i att ratta runt helt "grönt". Via pekskärmarna kan man även söka information om LEAF:en, återförsäljare eller skicka i väg specifika förfrågningar om modellen.

Tillsammans med TEDx presenteras även City 2.0. TED är en banbrytande plattform vars syfte är att "sprida idéer som är värda att spridas". Förutom två årliga TED-konferenser har det numera värdskända TEDx-programmet tillkommit. Ett program som ger grupper, organisationer och enskilda personer möjlighet till viktiga samtal på lokal nivå. TEDxCity 2.0-konferenserna handlar om hur fler än tio miljarder människor på jorden ska kunna leva sina liv på ett sätt som är hållbart för planeten. Aktuella teman som tas upp är konst, utbildning, livsmedel, hälsa, bostäder, lek och fritid, offentliga utrymmen och säkerhet.

Missa inte heller The Tank, en ljus- och ljudinstallation signerad Chris Levine, en konstnär som slog igenom brett med sina historiska porträtt av drottning Elizabeth II och som bland annat ställts ut på New York's Museum of Modern Art, Museum of Art and Design och the National Portrait Gallery i London.

Utställningen är inrymd i en tvåvåningshus som tillfälligt placerats på Norrmalmstorg och som designats av de internationellt erkända arkitekterna Jump Studios, som bl.a. har ritat Google Campus. Yttervägarna är försedda med LED-ljus som utformats av designstuion Hellicar & Lewis, som bl.a. haft uppdrag för Tate Modern och CocaCola. De interaktiva väggarna kommer att följa rörelser hos de som passerar och ta formen av ett massivt, föränderligt konstverk.

För ytterligare information om NissanFUTURE:TODAY, vänligen besök http://www.nissanfuturetoday.se/