Tillbaka

NISSAN OCH TED PRESENTERAR

I ANSLUTNING TILL UTSTÄLLNINGEN FUTURE:TODAY PÅ NORRMALMSTORG

Bland talarna: James Veenhoff, Gustav Borgefalk och Kyrre Texnaes

  • Flera insiktsfulla föreläsningar om framtidens hållbara städer tisdagen den 13 november 19:30-21:30
  • Passa samtidigt på att se Nissans utställning FUTURE:TODAY där bl.a. verk av ljuskonstnären Chris Levine och formgivarna Hellicar & Lewis visas.
  • Mycket begränsat antal platser

STOCKHOLM (13 november 2012) - Som ett led av Nissans fokus på innovationer och framtidens teknik, är Ted en naturlig och väldig uppskattad samarbetspartner under utställningen FUTURE:TODAY, där verk från några av de största namnen inom teknik, konst, design, arkitektur och ingenjörskonst visas. TED är en ideell organisation som ägnar sig åt idéer som är värda att sprida och vars många, insiktsfulla TedTalks-föreläsningar på deras www.ted.com fått stor spridning.

Denna gång kretsar TedX-ämnena kring City2.0 och idéer kring hur livet kan förbättras för människor i Stockholm och städer runt om i hela världen, men också hur en ständigt växande befolkning tillsammans ska kunna leva hållbart och hushålla med jordens resurser. Bland ämnena som tas under kvällen återfinns t.ex. konst, utbildning, mat, hälsa, bostäder, det offentliga rummet och säkerhet - samtliga faktorer som kan bestämma utgången för våra städers framtid.

Evenemanget - som äger rum vid Nissans utställning FUTURE:TODAY - kommer att bjuda på föredrag av James Veenhoff, Gustav Borgefalk och Kyrre Texnaes. 

För mer information: www.nissanfuturetoday.se

TEDx TALARE

James Veenhoff

James Veenhoff var med och grundade Fronteer Strategy - en konsultfirma för tillväxtstrategi som specialiserat sig på medskapande och varumärkesutveckling - och initiativtagare till stiftelsen The House of Denim och till Jean School. 2009 belönades han med "IJ-prijs" för sitt entreprenörskap av den förre borgmästaren Job Cohen. Med stipendiet i fickan grundade han just stiftelsen House of Denim som har till uppgift att stimulera och inspirera yrkesskicklighet och innovationer i denimbranschen - med siktet inställt på hållbarhet.

Gustav Borgefalk

Gustav är en 28-årig svensk entreprenör som är en av grundarna bakom den globala talangplattformen StudentCompetitions.com. Med tävlingar som verktyg, driver han rekryterings- och innovationsinitiativ för olika företag, organisationer och regeringar runt om i världen. Gustav är starkt engagerad i att förbättra världen till det bättre - med hjälp av ny teknik och unga begåvningar för att tackla dagens stora utmaningar. Mer information om Gustav och hans arbete hittar du på http://www.borgefalk.com/

Kyrre Texnaes

Åttafaldig norsk mästare i tennis, Taekwondo-expert, flerfaldigt prisbelönad dansare och skådespelare, välkänd föreläsare om organisatoriska förändringar och lärare inom områdena intuition och utökad mänsklig förmåga. Kyrre Texnaes är en "rörelsekreatör", som koreograferar underhållande scenframträdanden och lekfulla workshops med rörelse som tema - både för enskilda och grupper.