FRÅN KONCEPTBIL TILL VERKLIGHET - NISSAN SLÄPPER BEGRÄNSAD UPPLAGA AV SUPERSNACKISEN JUKE-R SAMTIDIGT SOM DEN HAR HUVUDROLLEN I EGEN FILM / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

FRÅN KONCEPTBIL TILL VERKLIGHET - NISSAN SLÄPPER BEGRÄNSAD UPPLAGA AV SUPERSNACKISEN JUKE-R SAMTIDIGT SOM DEN HAR HUVUDROLLEN I EGEN FILM

  • Nissan bygger begränsad upplaga av sin gränsöverskridande, 545 hk starka och 260 km/h snabba bil
  • Prestandan hos den unika superbil-crossovern vid filminspelningarna i Dubai gör att denna spännande konceptbil måste göras tillgänglig för utvalda kunder.
  • Nya Juke-Rs kommer att bli ännu kraftfullare än den ursprungliga konceptbilen

Nissan har meddelat att den innovativa crossovern Juke-R kommer att byggas på beställning - i en mycket begränsad upplaga.260 km/h snabba 3,8-liters Juke-R hade världspremiär i Dubai i januari i år och väckte ett så enormt intresse att Nissan nu mottagit tre beställningar på den och beslutat sig för att tillverka bilen. Två av beställningarna kommer från en högt uppsatt och väl ansedd invånare i Dubai. I mars i år besökte Juke-R de nordiska länderna i samband med biltävlingen Nissan Rumble..

Nissan kommer att bygga fler exemplar av Juke-R på beställning och kommer att ta emot order i ytterligare tre veckor innan produktionen sedan sätter igång på allvar.

Medan ursprungliga Juke-R baserades på MY10 GT-R-chassit, kommer de bilar som nu produceras att dra fördel av drivlina och chassi från MY12 GT-R. De första tre exemplaren håller nu på att byggas och kommer att levereras till sina ägare i slutet av sommaren.

- Juke-R var från början bara tänkt som en konceptbil, en slags korsning av Nissans två mest innovativa modeller. Men det mottagande som bilen fick i Dubai var helt otroligt - folk lade bud och ville köpa originalbilen på stället! Med ett så entusiastiskt välkomnande, och med tre konkreta bud på bordet, insåg vi att vi måste förverkliga den och ta fram en verklig upplaga av konceptbilen. Vi kan ju inte göra bilälskare som visar ett sådant genuint intresse av att utöka sina bilsamlingar besvikna. Juke-R har blivit något av ett fenomen, och jag är enormt stolt över den genomslagskraft den haft. Senare i år kommer vi att presentera ännu fler nyheter om Juke, berättar Gareth Dunsmore, Marketing Product Manager för Juke

Alla som vill anmäla sitt intresse för att köpa Nissans hittills mest innovativa crossover kan kontakta Nissan på Juke-R@Nissan.co.uk.

Videofilmer på Juke-R och Desert Nemesis hittar du också här:

www.youtube.com/NissanSverige - www.facebook.com/NissanSverige