JUKE Shiro: Sofistikerad och cool / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

JUKE Shiro: Sofistikerad och cool

  • Den unika vita interiören inkluderar:
  • Vit mittkonsol
  • Vita sömmar på ratt och lädersäten
  • Vit färg som syns under de perforerade svarta läder sätena
  • Mörkgrå 17-tums lättmetallfälgar och matt silverfärg på speglar och handtag
  • Nya exteriörfärgen Nightshade är unik för Juke Shiro
  • Extra finesser i tillbehörspaketet som inkluderar matchande armstödsskydd och lister

En ny högklassig version av den framgångsrika Nissan Juke är här, och ger större valmöjligheter för kunder som söker en bil som verkligen sticker ut.

Den lanserades vid Bryssel Motor Show, och har det passande namnet Juke Shiro.Shiro betyder vit på japanska, och inredningen i den nya versionen domineras av ett antal vita inslag.Mittkonsolen, inspirerad av formen på en motorcykels bränsletank, har hittills varit tillgänglig i rött eller grått, men finns nu i vitt på Shiro.Samma sak med dörrarnas armstöd som här har vita överdrag.

Den läderklädda ratten, växelspakens knopp och kanterna av lädersätena har alla vita sömmar medan själva sätena har ett dubbelt lager på ryggstödet med vit bakgrundsfärg som syns genom det perforerade lädret innanför.

De vita elementen ger en elegant kontrast mot en övervägande svart och mörkgrå inredning och ger kunderna ännu större möjligheter att göra sin Juke personlig.

På utsidan kännsJuke Shiro igen på sina eleganta mörkgrå 17-tums lättmetallfälgar, Satin Silver-finishenpå dörrhandtag och speglar och den glänsande B-stolpen.Juke Shiro finns i vitt och svart och även en unik nyans i sin palett: Nightshade, en sofistikerad djup auberginefärg.

"Juke handlar om individuella val.Den är annorlunda än andra bilar i klassen och individualiteten har tilltalat köpare över hela Europa.Juke Shiro, med sin distinkta vita inredning, ger dessa köpare ytterligare en möjlighet att skapa en Juke som passar deras egna personliga stil och smak ", säger Gareth Dunsmore, Juke Product Manager på Nissan Europe.

Juke Shiro bygger på högsta utrustningsnivån Tekna och finns med alla tre motoralternativen - 110 hk 1,5-litersdiesel, 117hk, 1,6-liters bensinmotorn, och 1,6L DIG-T, den turboladdade direktinsprutade bensinmotorn på190 hk.Alla modeller har framhjulsdrift som är kopplad till en fem-eller sexväxlad manuell växellåda, beroende på motor.

Juke Shiro 1,6-liters DIG-T-versionen finns även tillgänglig med Nissans avancerade ALL MODE 4x4- fyrhjulsdrift-system som innehåller vektorbaserad momentkraftsfördelning och som är kopplad till den senaste generationens CVT-växellåda.Den vektorbaserade momentkraftsfördelningen (TVS) är unik för Juke i denna klass och är avsedd att begränsa understyrning och ge Juke en klassledande hantering trots sin högre markfrigång, samtidigt som det bevarar åkkomforten.

Den omfattande standardutrustningen inkluderar Nissan Connect - Nissans avancerade kommunikations- och navigationspaket - en backkamera med färgskärm, intelligent nyckel med motorstartknapp, uppvärmda säten fram, klimatanläggning, automatiska vindrutetorkare och belysning, fällbara backspeglar och insynsskyddade sidobakrutor och bakruta.

Standard är också Nissan Dynamic Control System som ger föraren möjlighet att optimera bilens dynamiska funktioner.Som säkerhetsutrustning ingår ESP, sex krockkuddar, ABS med EBD och bromsassistans och tre nackskydd i baksätet.

Juke Shiro har också ett noggrant utvalt tillbehörspaket som lägger till ett antal användbara funktioner som alla är utformade för att harmonisera med Shiros vita inredningsdetaljer.Den innehåller ett mittarmstöd, komplett med vita sömmar, som också ger extra lagring, förkromat tröskel skydd , belysta i vitt, och Juke-märkta velourgolv mattor fram och bak.Detta paket finns som tillval.

Sedan starten 2010 har Juke omdefinierat det starkt konkurrensutsatta B-segmentet. Dess kombination av tuffhet hos en SUV och från en sportbil skiljer sig från klassens rivaler genom sin unika design och tilltalar individualistiska konsumenter som letar efter något annorlunda - och ankomsten av Juke Shiro ökar möjligheten för dem att göra ett val som riktigt sticker ut.

Nissan Juke byggs i Nissans fabrik i Storbritannien och hjälpte Sunderland-fabriken att nå ett alla tiders produktionsrekord under 2011 på 480.485 fordon.Efter att ha gått i de enormt framgångsrika fotspåren efter sin storebror i crossoverfamiljen, Qashqai, har Juke överträffat alla förväntningar genom att sälja över 136.282 bilar förra året, en siffra som förväntas bli slagen under 2012.

I linje med Nissans filosofi om ständig utveckling, gjordes en betydande teknisk förändring för Juke under 2011.Revideringar av slutlig utväxling för normalt utsläpp av bensin och diesel modeller minskade utsläppen och ökad förfiningen genom att sänka bullernivåerna utan att påverka den kraftiga acceleration i båda modellerna.Koldioxidutsläppen från den manuella versionen av 117hk 1,6L Juke är nu 139g/km, medan 1,5 diesel producerar 129g/km vilket gör att den kan bära Nissans PURE DRIVe-emblem, vilket innebär en modell som producerar mindre än 130g/km.