NISSANS INBJUDAN TILL ALLA / Nyheter / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB

Tillbaka

NISSANS INBJUDAN TILL ALLA

- Dynamiskt ny konceptbil full av teknisk innovation introducerar Nissans nästa utmanare inom det traditionella B-segmentet -

I korthet

 

  • l Konceptbilen INVITATION förstärker Nissans närvaro inom det kompakta bilsegmentet
  • l En inspiration för Nissans framtida utbud i det kompakta kombisegmentet i Europa, som tillägg till Micra och Juke
  • l Konceptet kombinerar en dynamisk design och förpackning samt en väl balanserad prestanda för att tilltala sofistikerade europeiska konsumenter
  • l Tekniken innefattar avancerade säkerhetsfunktioner och en fördelaktig bränsleekonomi och låga utsläpp

Nissan har avslöjat de första detaljerna kring ett uppseendeväckande kombikoncept, som ger en fingervisning om företagets nästa generations kompakta bil, en utmanare inom det traditionella B-segmentet som skall säljas vid sidan av stadsbilen Micra samt B-segmentets normbrytande crossover, JUKE.

 

Konceptbilen kallas INVITATION och kommer att premiärvisas på årets internationella bilsalong i Genève (8-18 mars) - och visar en del av den innovation och entusiasm som utlovas för den nya modellen som kommer att lanseras i Europa under 2013.

 

Design

INVITATION har en energisk design som introducerar fräsch stil, innovation och entusiasm på den traditionella marknaden. Silhuetten antyder dess dynamiska potential och visar på klassledande aerodynamik för ökad effektivitet.

 

Sidan av bilen domineras av en distinkt karaktärslinje, känd internt som en "Squash Line", vilket ger en kraftfull dynamik åt dess profil med framträdande skulpterade främre och bakre vingar som ger INVITATION en självsäker framtoning.

 

Inuti kombinerar den fräscha rymliga förarhytten praktiskt och modernt med en imponerande nivå av kvalitet och ändamålsenliga tekniska funktioner.

 

Så här säger François Bancon, biträdande direktör för produktstrategi- och produktplaneringsavdelningen: "Namnet vi har gett detta koncept är självklart... Den viktigaste fördelen med den här kompakta bilen är att den är inbjudande.

 

Den är inbjudande tack vare sin sensuella yttre design och sina generösa och bekväma kupé, smart förpackad i kompakta övergripande dimensioner. Det här är Nissans inbjudan till köpare i det kompakta halvkombisegmentet."

 

 

Klassledande prestanda och effektivitet

Genom en kombination av avancerad motorteknik, Nissans hyllade lätta plattform samt en kaross som är aerodynamiskt effektiv når INVITATION upp till en klassledande nivå gällande bränsleeffektivitet och utsläpp. Nissan siktar på ett väldigt lågt mål för CO2-utsläpp på under 100g/km för sin bästa modell och för alla versioner som är berättigade att bära Nissans märke "Pure Drive".

 

Samtidigt kommer reaktionssnabba, smidiga köregenskaper att garantera att när det gäller kördynamik kommer INVITATION att konkurrera med de högstpresterande inom segmentet.

 

Avancerad säkerhetsteknik

Men INVITATION är mer än bara en snygg bil som är kul och sparsam att köra. Konceptet rymmer några av de mest avancerade teknikerna som man någonsin sett i B-segmentet, som alla är designade för att garantera att bilen är så säker som möjligt.

 

Bland funktionerna finns Nissans avancerade säkerhetsteknik "Around View Monitor", kameraassisterad backning - för första gången sedd på en bil i B-segmentet - som gör backning och fickparkering så stressfritt som möjligt.  Dessutom omfattar även INVITATION Nissan Safety Shield Technologies (säkerhetsskyddsteknik), som samverkar med körmiljön och håller föraren informerad om vad som händer runtom bilen.

Sammanfattning

INVITATIONS kombination av en energisk yttre stil, smart användarvändig inredning, avancerade säkerhetsfunktioner, klassledande utsläppsnivå samt bränsleekonomi och dynamiska prestanda visar på Nissans engagemang att erbjuda alla bilköpare innovation och spänning, oavsett vilken typ av bil de vill köpa.