Tillbaka

Leveranserna av Nissan LEAF igång i Sverige

Bara några veckor efter att försäljningen av 100 procent eldrivna Nissan LEAF startat i Sverige kan nu de allra första bilarna levereras. En av de kunder som stod främst i kön för att få ett eget exemplar av den prisbelönta elbilen är Sven Forsberg i Malmö.

Sven Forsberg har velat ha en Nissan LEAF sen han fick möjlighet att provköra bilen för ungefär ett år sedan.

 

- Äntligen en elbil med hög utrustningsnivå, god komfort och bra prestanda, var min första tanke. Den kändes genomtänkt, berättar Sven.

 

Sven Forsbergs intresse för och kunskap om elbilar går utanpå de flestas - han är styrelseledamot i Elbil Sverige, en ideell förening som samlar Sveriges elbilsägare och elbilsintresserade och verkar för ett elbilsvänligare Sverige. Intresset syns också i yrket - Sven är civilingenjör i elektronikdesign. Han har i några års tid letat efter en elbil som motsvarar hans behov, och bestämde sig snabbt för att Nissan LEAF gjorde detta.

 

-För mig är detta den mest prisvärda rena elbilen, förklarar han.

 

- Jag ser fram emot att visa folk att elbilar kan vara så här bra och att det går att ha en elbil som förstabil, särskilt när man lärt sig maximera och utnyttja bilens fulla räckvidd, fortsätter Sven.

 

Sven Forsberg är en av de allra första kunderna i Sverige som får sin Nissan LEAF. Bilen säljs sedan några veckor tillbaka hos tre Nissan-återförsäljare i Sverige; Mobility Motors i Bromma, Sätra och Malmö. Nissan planerar att utöka antalet LEAF-återförsäljare i landet under året.

 

Nissan LEAF kostar 329 990 kr efter avdragen supermiljöbilspremie, inklusive batteriet som kommer med garanti på 5 år eller 100 000 km. Bilen, som har plats för fem vuxna personer plus bagage, levereras fullt utrustad med luftkonditionering, satellitnavigering, backkamera, snabbladdningskontakt och smartphone-anslutning som låter ägaren fjärrstyra temperaturen i bilen via mobiltelefonen för att ge den bästa räckvidden. Nissan LEAF är också anpassad för det nordiska klimatet och har alltså uppvärmda fram- och baksäten, backspeglar och ratt samt en batterivärmare. Det är också den första elbil som fått fem stjärnor i EuroNcaps krocktester.

 

Den har dessutom betydligt lägre driftskostnader för ägaren än en bil med förbränningsmotor och har även andra ekonomiska fördelar som låg förmånsskatt och gratis parkering på Stockholms Parkerings utomhusplatser.

 

Nissan i Europa

Nissans närvaro i Europa är en av de mest heltäckande av alla utomeuropeiska tillverkare och Nissan har mer än 12 500 anställda på lokalt baserade verksamheter inom design, forskning & utveckling, tillverkning, logistik och försäljning & marknadsföring. Förra året tillverkade Nissans fabriker i Storbritannien, Spanien och Ryssland över 528 000 fordon, inkluderat mini-MPV:er, prisvinnande crossovers, SUV:ar och nyttofordon. Nissan har idag 24 olika innovativa produkter till försäljning i Europa och har positionerat sig för att bli det främsta Japanska märket i Europa.