Tillbaka

NISSAN JUKE NISMO CONCEPT

Lägre, snabbare och visuellt ännu mer dramatisk

Nissan Juke Nismo Concept

  • Första smakprovet på Nismos nya design
  • Bodykit utformad för maximal aerodynamisk effektivitet
  • Mer kraft från trimmad motor
  • Hårdare chassi och större däck för bättre hantering
  • Distinkt sportinteriör
  • Ytbehandlad i Nismos signaturfärger

Nissan Motor Co., Ltd presenterar en ny modell från deras racerfalang Nismo. På

Tokyo Motor Show var det premiär för modellen Nissan Juke Nismo Concept - en sportversion av förgångaren, den storsäljande kompakta crossovern.

Juke Nismo Concept är lägre, bredare och har en mer tydligt sportdesign än sin föregångare. Modellen har utvecklats för en bilälskad publik som efterfrågat en kombination av standardbilens smidighet, kupéns typiska egenskaper och SUV:ens styrka.

"Den globala försäljningsframgången för Nissan Juke har bevisat att kunder letar efter något annorlunda", säger Andy Palmer, vice VD på Nissan Motor Co., Ltd. "Juke Nismo Concept tar denna idé till nästa nivå. Det är en energisk, distinkt och väldigt efterfrågad modell."

Concepts bodykit är konstruerad för att vara högeffektiv och modellen har försetts med reviderade stötfångare fram och bak, bredare skärmar och sidokjolar. Frontmönstret har ändrats och bakluckespoilern modifierats för att kontrollera luftflödet mer effektivt. Till och med formen på dörrspeglarna har ändrats för att förbättra bilens aerodynamiska prestanda och minska lyft både fram och bak, utan att för den delen öka luftmotståndet. Däckens kontaktyta har ökat och försetts med 19-tums lättmetallfälgar.

Nismos chassin har sänkts och hårdats genom användandet av egenutvecklade reservdelar. Samtidigt har den direktinjekterande turbobensinmotorn på 1.6 liter uppgraderats.

Concepts inredning är formgiven för att få fram den rätta racerkänslan. Ratten, pedalerna, mätare, växelspaken och dörrlister har designats för att tillhandahålla större delaktighet vid körning. Stolarna har lädertrimmats och hastighetsmätaren är upplyst av rött ljus.

"Concept visar att Nismo kan nå nya nivåer av individualitet även hos vanliga personbilar. För Nismo ser vi en utveckling mot designade sportbilar för att tillfredställa en växande efterfrågan hos kunderna", säger Shoichi Miyatani, direktör på Nismo.

"Vårt kommande utbud av bilar kommer att vara lika tillgängliga och innovativa som alla tidigare Nissan-modeller, med det tillägget att Nismo kommer bli ännu roligare att äga och köra", säger han vidare.

Se video: http://bcove.me/2hqun3se