Tillbaka

NISSAN LANSERAR UPPDATERAD PRIMASTAR Premiärvisas i Sverige på Lastbil 2010 i Jönköping

Uppdaterade Nissan Primastarhar ännu bättre komfort, lägre driftskostnader och uppdaterade förvaringsmöjligheter i kupén. Dieselpartikelfilter är nu standard på alla versioner av Nissan Primastar. På Lastbil 2010 på ELMIA- mässan i Jönköping den 25-28 augusti finns Nissan Nordic Sverige på plats med sitt breda transportbilsprogram och visar förutom Nissan Primastar även nya Nissan Navara V6 för första gången i Sverige.

Lanseringen av Nissan Primastar är frukten av ett fortsatt samarbete mellan Nissan och allianspartnern Renault och bygger på denna transportbils redan väl beprövade styrkor – nu dessutom med ännu bättre komfort och ekonomi. Uppdaterade Nissan Primastar finns nu att beställa i Sverige och priset börjar på 229 200 kronor exklusive moms.

Nya Nissan Primastar är bekvämare och mer praktisk än sin föregångare. Instrumentpanelen har fått en ny utformning med bl.a. integrerade förvaringsutrymmen och andra finesser som man vanligtvis förknippar endast med personbilar. Bland nyheterna hittar vi en A4-hållare längst upp på mittkonsolen, nya förvaringsutrymmen i mitten, m.m.

Dessutom erbjuder nya Nissan Primastar många finesser som alla är framtagna för att underlätta livet ombord och för att förbättra förarens och passagerarnas produktivitet. Ett automatiskt luftkonditioneringssystem hör till den nya utrustningen. En ny serie ljudanläggningar med förbättrad fjärrkontrollsdisplay erbjuder mp3-CD-kompatibilitet, anslutningsmöjligheter för bärbara enheter och Bluetooth med audiostreaming för mobiltelefonen. Ratten har nu utrustats med reglage för farthållare och hastighetsbegränsare. Huven över instrumentinsatsen har fått en ny utformning för att informationsdisplayen ska vara lättare att läsa av. Varningslamporna har fått en ny placering för bättre synlighet.

2.0-liters dCi-versionen av nya Nissan Primastar erbjuder en markant sänkt bränsleförbrukning och kan nu fås med dieselpartikelfilter precis som den större 2,5- litersdieseln. I nyttofordonsversionerna av nya Nissan Primastar har bränsleförbrukningen för 2.0 dCi-motorn på 115 hk sänkts med hela 0,8 liter/100 km och CO2-utsläppen har sjunkit till 199 g/km (med manuell växellåda).

2.0 dCi-motorn på 115 hk kan nu fås med dieselpartikelfilter – utan att bränsleförbrukningen höjs.

Nissan på Lastbil 2010 på ELMIA-mässan i Jönköping
Under mässan 25-28 augusti finns Nissan Nordic Sverige representerade på Lastbil 2010 på ELMIA-mässan, i monter U:762. Här kan besökarna se Nissans breda och mångsidiga utbud av transportbilar med bland annat nya Nissan Primastar och uppdaterade Nissan Navara med V6-motor, som visas i Sverige för första gången. I montern finns också bruks-pickupen NP300, Nissan Cabstar och Nissan NV200 – Årets Transportbil 2010.

För mer information kontakta:
Jenny Spets Wojarski, kommunikationschef Nissan Nordic Sverige 08-506 612 30, 0733-99 99 25, jspetswojarski@nissan-europe.com

Om Nissan i Europa

Nissan har ca. 12.500 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring, Under kalenderår 2009 sålde företaget 498.027 bilar på 40 marknader i Väst- och Östeuropa, inklusive Ryssland. Företaget tillverkade dessutom totalt 390.727 bilar i sina fabriker i Spanien och i England.

Nissan Nordic Europe Oy

Nissan Nordic Europe Oy är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter 180 anställda. Huvudkontoret ligger i Finland.