Är din bil vinter-redo? / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB / Nyheter

Är din bil vinter-redo?

vinterväg täckt i vit snö.

Så gör du bilen vinter-redo!

Snart faller fösta snön här i Sverige. Att det är dags att byta till vinterdäck har du nog inte missat, men för att din bil ska vara 100% redo för vinter finns det fler saker du bör se över. Är din bil redo för vintern? Vad ska ses över? Och hur bör du ändra din körstil under den kallare årstiden? Nedan ger vi dig tips för att undvika krånglande motorer och urladdade batterier under de kallare månaderna.

Batteri, lyktor och motor olja

Utöver vinterdäcken finns det fler saker att kontrollera innan du ger dig iväg ut i vinter-trafiken. Är bilbatteriet fungerande och laddat? Hur är skicket på billyktorna? Är motoroljan och spolarvätskan påfylld? Ska du ut på en längre körning är det även bra att kontrollera Ad-blu. Glöm inte heller att kontrollera så att reservhjulet är helt. Sist men inte minst skrapa bort snö och frost från tak och rutor innan du kör.

Ta det lugnt i trafiken!

Att hålla en god körstil är A och O för att undvika faror i trafiken, inte minst då det råder vinterväglag! Tänk på att inte stressa, planera dina resor och se till att ha god tidsmarginal. På broar, i skuggiga skogspartier och vägar längs öppet vatten kan du inte alltid se halkan. Därför är det extra viktigt att du håller avstånd och sänker din hastighet.

Läs också: Mobility Motors Vinterdäcks-guide.