Däckbytet - mer riskfyllt för elbilar / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB / Nyheter

Däckbytet - mer riskfyllt för elbilar

Bilmekaniker byter däck.
Däckbytet kan skada din elbil - om de görs fel

Det kalla vädret är här och för dig som bilägare ligger däckbytet runt hörnet. Har du elbil? Då löper du större risk att din bil skadas då vinterdäcken ska på. Riksförbundet M Sverige uppmanar nu alla elbilsägare att läsa på i instruktionsboken innan de eventuellt utför däckbyte.

Många elbilar har känsligare underreden än fossilbilar, något som inte alla nyblivna elbilsägare känner till. Detta beror på att elbilarna har mycket fler sköra komponenter som behöver skyddas noga. Kablar som hamnar i kläm kan leda till stora kostnader.

Högspänningskablar är ofta inkapslade, men trotts skyddande plasthöljen har tillverkaren inte planerat att bilen ska lyftas i annat än på avsedda punkter.

Skulle höljen skadas och utsättas för fukt kan de korrodera, på längre sikt kan det leda till skador på högvoltsbatteriet. Något du gärna undviker då detta är elbilens dyrbaraste del.

Välj en elbils-kunnig verkstad

För att undvika skador bör du besöka en kunnig verkstad, med erfarenhet av elbilar. Ett tips kan vara att fråga den som ska utföra däckbytet om denne känner till modellspecifika lyftpunkter. På så vis kan du försäkra dig om att bilen inte utsätts för några riskfyllda lyft och att din elskling är i goda händer.

Vill du veta mer om elbilsvård? Mobility Motors har över tio års erfarenhet av elbilar och vårt brinnande intresse gör att vi fortsätter hålla oss uppdaterade. Varmt välkommen till någon av våra fyra fullserviceanläggningar.