SÅ BEHÅLLER DIN BIL SITT VÄRDE / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB / Nyheter

SÅ BEHÅLLER DIN BIL SITT VÄRDE

White new Nissan Leaf car parked outside villa.

Alla bilar tappar i värde med tiden, men med rätt kunskap och lite fix kan du hålla bilen i ett fint skick och på så sätt minimera värdeminskningen. Något både du och din plånbok kan gynnas av. Därför har vi, tillsammans med Svenska Bilgruppen, listat våra fem bästa omvårdnads-tips för att hålla bilens skick uppe och på så sätt få ut det mesta av din bilförsäljning.

1. Vårda bilen

Vid en framtida försäljning kommer inte rostfläckar uppskattas av köpare. Se därför till att tvätta bilen regelbundet och fixa rostskador så fort de dyker upp.

2. Glöm inte insidan

Det är lätt hänt att fokus hamnar på utsidan då det kommer till tvätt av bilen. Men försök att sätta som rutin att även städa bilens insida på regelbunden basis. När det sedan är dags att sälja så kolla lite extra noggrant på insida. Är klädseln i behov av lagning, eller behöver du byta ut något?

3. Serva bilen direkt vid behov

Att ta hand om din bil innebär att du servar den regelbundet. Se till att gå till en seriös verkstad och att det skrivs in i de digitala serviceböckerna, samma sak gäller besiktningen. Var också noggrann med att spara alla besiktningspapper så att du kan visa dem för intressenter vid försäljning.

4. Vaxa bilen regelbundet

Ett tips för att se till så att smutts inte fastnar lika lätt på bilen är att vaxa bilen. Ett annat alternativ kan vara att ge bilen en lackpolering. Genom att ge bilen ett bättre skydd håller den sig ren längre. På så sätt tappar din bil inte lika mycket av sitt värde.

5. Ersätt sliten utrustning

Undvik att lägga ut din bil till försäljning med trasig utrustning eller slitna däck. Att byta ut trasig eller sliten utrustning är väl investerade pengar, som du garanterat får tillbaka vid försäljning. Dessutom kommer du glädjas av din bil har fina däck och hel utrustning.