Så väljer du rätt elbil! / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB / Nyheter

Så väljer du rätt elbil!

Family car Nissan Leaf in white garage.

Ska du köpa din första elbil?

Att köpa ny bil är alltid lite utav ett projekt, många olika aspekter ska övervägas. Är det en elbil du har siktat in dig på? Då finns det nya saker du ska tänka på för att hitta rätt! Nedan listar vi alla de viktigaste punkterna för att hitta rätt i elbilsdjungeln.

Hur ska du ladda din bil?

Innan du köper din elbil är det viktigt att du tänkt ut hur laddningen ska fungera! Ett tips är att skaffa en smart laddbox till hemmet. På så sätt kan du se till att ladda din bil då energileverantörens priser är som mest förmånliga. Att ha en laddbox kan också bli en egen inkomstkälla, genom att erbjuda din laddbox åt andra med elbil.

Ett annat sätt att ladda elbilen på ett ekonomiskt sätt är att använda offentliga laddningserbjudanden och att ladda gratis som gäst.

Är det en företagsbil du är på jakt efter bör du se till att ladda ner en smartphone-app för att kunna styra din smarta laddning och administrera ersättningsförfrågningar till din arbetsgivare.

Hur ser ditt körmönster ut?

Vilket körmönster du har är såklart avgörande i ditt val av bil. Kör du främst kortare sträckor i innerstan räcker det sannolikt med en mindre elbil med ett mindre batteri. Bor du däremot utanför stan behöver du ett något mer kraftigt batteri.

Många av dagens elbilar har också snabbladdning vilket möjliggör ett längre resande. Dessutom finns det en uppsjö av appar som kan hjälpa dig till laddplatser med rätt kontakter.

Vad har du för batterigaranti?

De allra flesta biltillverkarna erbjuder en garanti på batteriet om du köper en ny elbil. Ofta gäller denna i åtta år och innebär att batteriet under denna period ska ha kvar minst 70% av sin kapacitet. Dock skiljer sig garantierna mellan olika återförsäljare så därför gäller det att ha ett extra öga på det.

Välj rätt försäkring!

Innan du köper en ny bil så är det viktigt att kolla upp vad de totala kostnaderna för biläggandet kommer bli.  Utöver drivmedel och skatt är försäkringen en stor utgift. När det gäller en elbil, se till att välja en försäkring som gäller just elbilar.

Elbilar har oftast mindre skador än fossildrivna bilar. Men när skadan inträffar är det färre verkstäder som har kunskapen att reparera dem. Därför kan det bli svårare för försäkringsbolagen.

Vi på Mobility Motors har sålt och servat elbilar i tio år. Vårt brinnande bilintresse gör att vi håller oss fortsatt uppdaterade. Varmt välkommen in till oss och snacka elbil!