Mobility Motors är stolta leverantörer när Taxi Stockholm nu tar ytterligare ett stort kliv mot en fossilfri fordonsflotta / MOBILITY MOTORS SWEDEN AB / Nyheter

Mobility Motors är stolta leverantörer när Taxi Stockholm nu tar ytterligare ett stort kliv mot en fossilfri fordonsflotta

12.9.2018 - Taxi Stockholm tar, tillsammans med Nissan, ännu ett betydande steg för att miljöanpassa sin fordonsflotta. Genom att utöka sin elbilspark med ytterligare 20 helt eldrivna taxibilar kan Taxi Stockholm vara mycket stolta över att ha flest rena elfordon i sin taxiflotta. Taxi Stockholms medarbetare är erfarna elbilsförare. Redan 2014 tog de in sin första elbil, även då en Nissan LEAF, i taxiflottan och sedan dess har de konstant utökat med fler elektrifierade bilar av olika modeller.

Taxi Stockholm är i framkant vad gäller aktiva åtgärder kring omställningen till en fossilfri fordonsflotta. Idag är det äntligen dags att ta ytterligare ett steg mot målet att 2025 blir helt fossilfria och förstärker fordonsflottan med 20 nya Nissan LEAF.

– Taxi Stockholms målinriktade arbete att uppnå en fossilfri fordonsflotta går hand i hand med Nissans fokus gällande intelligent mobilitet och smarta städer. Det räcker inte att biltillverkarna arbetar isolerade från omvärlden, eftersom morgondagens utmaningar kräver lösningar som påverkar hela vår vardag. Nissan har startat resan mot en intelligent framtid. En framtid där mobilitet innebär så mycket mer. Som ledande leverantör av elbilslösningar för massmarknaden, tvekar vi inte att ta på oss detta uppdrag vid en tidpunkt när städer och stadsmiljöer över hela Europa står inför enorma utmaningar. Vi är förstås mycket glada och stolta över att Taxi Stockholm är med på denna resa, säger Sanna Kaipia, Sverigechef Nissan Nordic.

– Vi är fast beslutna att axla vår del av ansvaret för att minska vägtrafikens miljöpåverkan men det vill även våra kunder. Sedan vi lanserade möjligheten att boka en ren elbil i appen förra hösten har också efterfrågan på dessa bilar varit konstant långt högre än tillgången. Därför är det väldigt tillfredsställande att vi nu tar ytterligare ett steg mot målet, i och med inköpet av 20 Nissan LEAF. Men för oss är det också avgörande att fler biltillverkare blir en del av vår gemensamma utmaning i samhället. Det behövs fler modeller som är helt fossilfria och som, om viska lyckas, kan fungera i taxitrafik. Från och med nu har vi 64 rena elbilar i vår flotta men vi kommer att behöva ta ännu större kliv framöver, säger Gökay Akyüz, VD Taxi Stockholm.

Pressträff

Med anledning av nytillskottet av Nya Nissan LEAF är du varmt välkommen till pressträff och överlämning av bilarna till Taxi Stockholm och dess åkare.
Nissans Sverigechef Sanna Kaipia och Taxi Stockholms VD Gökay Akyüz kommer att delta.

När: 14 september kl 12:00
Var: Mobility Motors - Murmästarvägen 1, Skärholmen Anmälan och information:

Anmäl dig till: Alexandra Österplan aosterplan@nissan-europe.com