MOBILITY MOTORS SWEDEN AB / Nyheter

Nyheter

  • Elbil billigare än fossilbil i Sverige

    Elbil billigare än fossilbil i Sverige

    I veckan släppte LeasePlan sitt årliga bilkostnadsindex. I toppen på listan över de länder där elbil är det mest kostnadseffektiva hittar vi Sverige, på en tredjeplats. Tätt efter Tyskland och Grekland. Undersökningen visar också på hur mycket kostnaden för att äga en bil skiljer sig från land till land. I Sverige ligger den genomsnittliga kostnaden för att äga en bil på

    Läs mer

  • Mobility Motors vinterdäcks-guide

    Mobility Motors vinterdäcks-guide

    Hur länge kan man ha samma vinterdäck? Hur ska de förvaras och vad gäller egentligen med mönsterdjupet? Nedan går vi igenom allt du behöver veta inför hjulskiftet!

    Läs mer

  • Är din bil vinter-redo?

    Är din bil vinter-redo?

    Är din bil redo för vintern? Vad ska ses över? Och hur bör du ändra din körstil under den kallare årstiden? Vi ger dig tips för att undvika krånglande motorer och urladdade batterier under de kallare månaderna.

    Läs mer

  • Elbill som tjänstebil, så fungerar det!

    Elbill som tjänstebil, så fungerar det!

    Både företag och privatpersoner har senaste tiden valt att växla ut sina fossildrivna bilar till elbilar. Till stor del beror detta på att såklart på miljö-aspekter men att ha en elbil till tjänstebil har så många fler fördelar! Att ha elbilar på ett företag kan också vara

    Läs mer

  • Allt om tjänstebil/förmånsbil

    Allt om tjänstebil/förmånsbil

    Det finns många olika alternativ när det kommer till hur du ska finansiera ditt företags bilar. Vanligaste alternativen är finansiell leasing, operationell leasing eller köp. Vad som passar ditt företag bäst beror på flera olika faktorer.

    Läs mer

  • Firar du bilens dag?

    Firar du bilens dag?

    Imorgon den 28 oktober firar vi på Mobility Motors bilens dag. Dagen syftar till att belysa vikten av den fria rörligheten, som också är en mänsklig rättighet. Tack vare bilen kan vi leva ett friare, enklare och även rikare liv.

    Läs mer

  • Däckbytet - mer riskfyllt för elbilar

    Däckbytet - mer riskfyllt för elbilar

    Många elbilar har känsligare underreden än fossilbilar, något som inte alla nyblivna elbilsägare känner till. Detta beror på att elbilarna har mycket fler sköra komponenter som behöver skyddas noga. Kablar som hamnar i kläm kan leda till stora kostnader.

    Läs mer

  • SÅ BEHÅLLER DIN BIL SITT VÄRDE

    SÅ BEHÅLLER DIN BIL SITT VÄRDE

    Alla bilar tappar i värde med tiden, men med rätt kunskap och lite fix kan du hålla bilen i ett fint skick och på så sätt minimera värdeminskningen. Något både du och din plånbok kan gynnas av. Därför har vi, tillsammans med Svenska Bilgruppen, listat våra fem bästa omvårdnads-tips för att hålla bilens skick uppe och på så sätt få ut det mesta av din bilförsäljning.

    Läs mer

  • Ökad energitäthet genom 3D-printade bilbatterier

    Ökad energitäthet genom 3D-printade bilbatterier

    Snabbare laddning, längre räckvidd och förbättrad säkerhet. Att ta fram så kallade Solid state-batterier är något som många tillverkare satsar på idag. Det vill säga batterier med fast istället för flytande kärna.

    Läs mer

  • Så väljer du rätt elbil!

    Så väljer du rätt elbil!

    Att köpa ny bil är alltid lite utav ett projekt, många olika aspekter ska övervägas. Är det en elbil du har siktat in dig på? Då finns det nya saker du ska tänka på för att hitta rätt! Nedan listar vi alla de viktigaste punkterna för att hitta rätt i elbilsdjungeln.

    Läs mer

  • Det ska du tänka på vid provkörning - Tio tips

    Det ska du tänka på vid provkörning - Tio tips

    Börjar det bli dags för nybil? Då är det är det också snart dags att provköra! Men att provköra är inte riktigt så lätt som det låter, flera olika aspekter bör analyseras samtidigt som du kör. För att du inte ska missa något viktigt har vi sammanställt en lista på de tio viktigaste punkterna.

    Läs mer

  • Så kommer du långt med din elbil!

    Så kommer du långt med din elbil!

    Att komma långt med elbilen är lätt, så länge du vet vad du ska göra! Nedan finner du Mobility Motors räckviddsskola. Följ våra enkla knep och maxa dina utflykter genom att ta kontrollen över din elsklings räckvidd.

    Läs mer

  • Natrium batteri - elbilens framtid?

    Natrium batteri - elbilens framtid?

    Senaste veckan har vi kunnat läsa om det nya Natriumbatteri som tagits fram av det kinesiska företaget Catl. Företaget är främst kända för sin tillverkning av bilbatterier till Tesla. Det nya natriumbatteriet anses vara mer miljövänligt då det...

    Läs mer

Arkiv: 2022 2021 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009

Besök också www.nissan-global.com