MOBILITY MOTORS SWEDEN AB / Nyheter

Nyheter

 • Allt om takbox

  Allt om takbox

  Oavsett om det är dags för skidsemester, campingresa eller en shoppingweekend är takboxen en utmärkt förvarings-lösning. Men vilken takbox passar just dig? Vi har listat det som kan vara bra att tänka på innan du gör ditt val. Dessutom ger vi dig tips på hur du ska använda den för maximal livslängd och minimal påverkan av bränsleförbrukningen.

  Läs mer

 • SNART BYTER VI NAMN TILL MOBILITY MOTORS GROUP

  SNART BYTER VI NAMN TILL MOBILITY MOTORS GROUP

  De senaste åren har vi som koncern expanderat och idag har vi tio anläggningar runt om i landet och representerar tio nybilsvarumärken. Nu kan vi äntligen presentera nästa steg i vår expansion, att förena hela vår organisation med ett gemensamt namn och en gemensam visuell identitet.

  Läs mer

 • Elbil billigare än fossilbil i Sverige

  Elbil billigare än fossilbil i Sverige

  I veckan släppte LeasePlan sitt årliga bilkostnadsindex. I toppen på listan över de länder där elbil är det mest kostnadseffektiva hittar vi Sverige, på en tredjeplats. Tätt efter Tyskland och Grekland. Undersökningen visar också på hur mycket kostnaden för att äga en bil skiljer sig från land till land. I Sverige ligger den genomsnittliga kostnaden för att äga en bil på

  Läs mer

 • Mobility Motors vinterdäcks-guide

  Mobility Motors vinterdäcks-guide

  Hur länge kan man ha samma vinterdäck? Hur ska de förvaras och vad gäller egentligen med mönsterdjupet? Nedan går vi igenom allt du behöver veta inför hjulskiftet!

  Läs mer

 • Är din bil vinter-redo?

  Är din bil vinter-redo?

  Är din bil redo för vintern? Vad ska ses över? Och hur bör du ändra din körstil under den kallare årstiden? Vi ger dig tips för att undvika krånglande motorer och urladdade batterier under de kallare månaderna.

  Läs mer

 • Elbill som tjänstebil, så fungerar det!

  Elbill som tjänstebil, så fungerar det!

  Både företag och privatpersoner har senaste tiden valt att växla ut sina fossildrivna bilar till elbilar. Till stor del beror detta på att såklart på miljö-aspekter men att ha en elbil till tjänstebil har så många fler fördelar! Att ha elbilar på ett företag kan också vara

  Läs mer

 • Allt om tjänstebil/förmånsbil

  Allt om tjänstebil/förmånsbil

  Det finns många olika alternativ när det kommer till hur du ska finansiera ditt företags bilar. Vanligaste alternativen är finansiell leasing, operationell leasing eller köp. Vad som passar ditt företag bäst beror på flera olika faktorer.

  Läs mer

 • Firar du bilens dag?

  Firar du bilens dag?

  Imorgon den 28 oktober firar vi på Mobility Motors bilens dag. Dagen syftar till att belysa vikten av den fria rörligheten, som också är en mänsklig rättighet. Tack vare bilen kan vi leva ett friare, enklare och även rikare liv.

  Läs mer

 • Däckbytet - mer riskfyllt för elbilar

  Däckbytet - mer riskfyllt för elbilar

  Många elbilar har känsligare underreden än fossilbilar, något som inte alla nyblivna elbilsägare känner till. Detta beror på att elbilarna har mycket fler sköra komponenter som behöver skyddas noga. Kablar som hamnar i kläm kan leda till stora kostnader.

  Läs mer

 • SÅ BEHÅLLER DIN BIL SITT VÄRDE

  SÅ BEHÅLLER DIN BIL SITT VÄRDE

  Alla bilar tappar i värde med tiden, men med rätt kunskap och lite fix kan du hålla bilen i ett fint skick och på så sätt minimera värdeminskningen. Något både du och din plånbok kan gynnas av. Därför har vi, tillsammans med Svenska Bilgruppen, listat våra fem bästa omvårdnads-tips för att hålla bilens skick uppe och på så sätt få ut det mesta av din bilförsäljning.

  Läs mer

 • Ökad energitäthet genom 3D-printade bilbatterier

  Ökad energitäthet genom 3D-printade bilbatterier

  Snabbare laddning, längre räckvidd och förbättrad säkerhet. Att ta fram så kallade Solid state-batterier är något som många tillverkare satsar på idag. Det vill säga batterier med fast istället för flytande kärna.

  Läs mer

 • Så väljer du rätt elbil!

  Så väljer du rätt elbil!

  Att köpa ny bil är alltid lite utav ett projekt, många olika aspekter ska övervägas. Är det en elbil du har siktat in dig på? Då finns det nya saker du ska tänka på för att hitta rätt! Nedan listar vi alla de viktigaste punkterna för att hitta rätt i elbilsdjungeln.

  Läs mer

 • Det ska du tänka på vid provkörning - Tio tips

  Det ska du tänka på vid provkörning - Tio tips

  Börjar det bli dags för nybil? Då är det är det också snart dags att provköra! Men att provköra är inte riktigt så lätt som det låter, flera olika aspekter bör analyseras samtidigt som du kör. För att du inte ska missa något viktigt har vi sammanställt en lista på de tio viktigaste punkterna.

  Läs mer

 • Så kommer du långt med din elbil!

  Så kommer du långt med din elbil!

  Att komma långt med elbilen är lätt, så länge du vet vad du ska göra! Nedan finner du Mobility Motors räckviddsskola. Följ våra enkla knep och maxa dina utflykter genom att ta kontrollen över din elsklings räckvidd.

  Läs mer

 • Natrium batteri - elbilens framtid?

  Natrium batteri - elbilens framtid?

  Senaste veckan har vi kunnat läsa om det nya Natriumbatteri som tagits fram av det kinesiska företaget Catl. Företaget är främst kända för sin tillverkning av bilbatterier till Tesla. Det nya natriumbatteriet anses vara mer miljövänligt då det...

  Läs mer

 • Nissan presenterar LEAF 3.ZERO och LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition med högre effekt och längre räckvidd

  Nissan presenterar LEAF 3.ZERO och LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition med högre effekt och längre räckvidd

  Nu släpper Nissan två nya versioner av sin mycket framgångsrika elbil LEAF; LEAF 3.ZERO och LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition. Nytillskotten i utbudet kommer att tilltala ännu bredare kundgrupper, och båda modellerna kan

  Läs mer

 • Rekordår för Nissan - högsta registreringssiffran någonsin för Nissan i Sverige

  Rekordår för Nissan - högsta registreringssiffran någonsin för Nissan i Sverige

  För kalenderåret 2018 levererade Nissan den högsta registreringssiffran någonsin för Nissan i Sverige. Med en total registrering på 14 048 bilar slogs det tidigare rekordet från 2015 med 875 bilar och Nissan avancerade två placeringar

  Läs mer

 • Nissan lanserar ny effektiv 1,3-liters bensinmotor som gör Qashqai ännu attraktivare

  Nissan lanserar ny effektiv 1,3-liters bensinmotor som gör Qashqai ännu attraktivare

  Nu kan man få Qashqai med Nissans helt nya bensindrivna 1,3-litersmotor. Detta det senaste kapitlet i framgångssagan Qashqai – Europas mest sålda crossover – gör denna SUV ännu attraktivare för konsumenterna. Den nya, högeffektiva motorn (som finns i 2 effektutföranden på 140 resp. 160 hk) bjuder på lägre bränsleförbrukning och lägre CO2-utsläpp.

  Läs mer

 • Både tuff och snygg: Specialversionen Nissan Navara N-Guard

  Både tuff och snygg: Specialversionen Nissan Navara N-Guard

  Nya effektfulla designdetaljer, både in- och utvändigt, tar Navaras redan biffiga look till nya höjder

  Läs mer

 • Nissan e.dams knyter till sig Buemi och Albon för Formula E-debuten

  Nissan e.dams knyter till sig Buemi och Albon för Formula E-debuten

  Den schweiziske racerföraren Sebastien Buemi och englandsbaserade Alex Albon kommer att köra för Nissan när världens ledande säljare av elbilar gör sin debut i Formel E i december.

  Läs mer

 • Mobility Motors är stolta leverantörer när Taxi Stockholm nu tar ytterligare ett stort kliv mot en fossilfri fordonsflotta

  Mobility Motors är stolta leverantörer när Taxi Stockholm nu tar ytterligare ett stort kliv mot en fossilfri fordonsflotta

  Taxi Stockholm tar, tillsammans med Nissan, ännu ett betydande steg för att miljöanpassa sin fordonsflotta. Genom att utöka sin elbilspark med ytterligare 20 helt eldrivna taxibilar kan Taxi Stockholm vara mycket stolta över att ha flest rena elfordon i sin taxiflotta. Taxi Stockholms medarbetare är erfarna elbilsförare. Redan 2014 tog de in sin första elbil, även då en Nissan LEAF

  Läs mer

 • Batteriet i Nissan LEAF – överlägsen tillförlitlighet som ger nöjda kunder

  Batteriet i Nissan LEAF – överlägsen tillförlitlighet som ger nöjda kunder

  I takt med att elbilar blir allt vanligare, ställer sig fler och fler konsumenter frågan hur tillförlitlig och hållbar batteritekniken i dessa fordon egentligen är.

  Läs mer

 • Nissan utökar produktionen av Navara – ökad efterfrågan på pickuper globalt

  Nissan utökar produktionen av Navara – ökad efterfrågan på pickuper globalt

  Efterfrågan på pickuper ökar i hela världen. Därför har Nissan nu öppnat en femte produktionsanläggning för företagets populäraste pickup. Expansionen av Nissans globala produktion sker denna gång i...

  Läs mer

 • Nissan LEAF mest sålda elbilen i Europa

  Nissan LEAF mest sålda elbilen i Europa

  Nya Nissan LEAF är under det första halvåret i år den bäst sålda elbilen i Europa och fortsätter stadigt att locka nya kunder. Från januari till juni i år registrerades det fler än 18 000 nya Nissan LEAF i Europa. Sedan...

  Läs mer

 • Telefonistörningar 22 september

  Telefonistörningar 22 september

  Pga underhåll av våra system kommer vårt telefonsystem att ha driftstörningar idag 22 september från kl 09.00. Vi ber er ha överseende med detta.

  Läs mer

 • Nya Nissan X-Trail – världens mest sålda SUV – nu ännu bättre

  Nya Nissan X-Trail – världens mest sålda SUV – nu ännu bättre

  ...

  Läs mer

 • Nya Nissan Qashqai: generöst uppdaterad med enastående design, ny teknik och vässad prestanda

  Nya Nissan Qashqai: generöst uppdaterad med enastående design, ny teknik och vässad prestanda

  ...

  Läs mer

 • Gör dig redo för nästa kapitel i Nissan X-Trails framgångssaga – avsparken sker på finalen i UEFA Champions League

  Gör dig redo för nästa kapitel i Nissan X-Trails framgångssaga – avsparken sker på finalen i UEFA Champions League

  ...

  Läs mer

 • Fem stjärnor i Euro NCAP för nya Nissan Micra

  Fem stjärnor i Euro NCAP för nya Nissan Micra

  ...

  Läs mer

 • Fantastiska saker är det värt att vänta på. Snart kommer Nya #Nissan #LEAF

  Fantastiska saker är det värt att vänta på. Snart kommer Nya #Nissan #LEAF

  ...

  Läs mer

 • Nissan informerar om förändringar i högsta ledningen för Nissan Nordic Europe

  Nissan informerar om förändringar i högsta ledningen för Nissan Nordic Europe

  ...

  Läs mer

 • Nissan presenterar nya, eleganta LEAF Black Edition

  Nissan presenterar nya, eleganta LEAF Black Edition

  ...

  Läs mer

 • Nissan Navara Trek-1°: prisbelönt pickup, i begränsad upplaga

  Nissan Navara Trek-1°: prisbelönt pickup, i begränsad upplaga

  ...

  Läs mer

 • Nissan har utsett de bästa av de bästa inom återförsäljarnätverket

  Nissan har utsett de bästa av de bästa inom återförsäljarnätverket

  ...

  Läs mer

 • Nissan utvecklar sin vision om framtidens bilar på Genève Motor Show 2017

  Nissan utvecklar sin vision om framtidens bilar på Genève Motor Show 2017

  Nya Qashqai med förändrad exteriör, mer premiumfinish, ny teknologi och förbättrad dynamik Den uppgraderade crossover-modellen finns under 2017 att få med den självkörande tekniken ProPILOT, Den...

  Läs mer

 • Nya Nissan Qashqai: befäster modellens ledande position inom crossover-segmentet

  Nya Nissan Qashqai: befäster modellens ledande position inom crossover-segmentet

  Idag har Nissan visat upp nya Qashqai, med flera betydande förbättringar av crossovermodellens premiumkaraktär. Uppgraderingarna fokuserar på en ny, modern exteriör, en interiör med högre kvalitetsnivå...

  Läs mer

 • Nissan genomför tester av självkörande bilar på europeiska vägar

  Nissan genomför tester av självkörande bilar på europeiska vägar

  Demonstrationer under verkliga förhållanden på gator i London Ingår i Nissans utvecklingsprogram som genomförs på flera kontinenter Självkörande teknologi för bilar är en grundpelare...

  Läs mer

 • Nissan X-Trail 4Dogs: hundägarens bästa vän

  Nissan X-Trail 4Dogs: hundägarens bästa vän

  Nissan har utvecklat en konceptversion av crossovermodellen speciellt för familjer med hund Skräddarsytt bagageutrymme fyllt med praktiska funktioner för säker och bekväm plats för två hundar Bilen...

  Läs mer

 • Nissan X-Trail 2,0-liters diesel: större motor, större äventyr

  Nissan X-Trail 2,0-liters diesel: större motor, större äventyr

  Ny, starkare motor på 177HK för att möta kundernas krav Xtronic CVT växellåda med fyrhjulsdrift nu för första gången på X-Trail   6-växlad manuell växellåda med fyrhjulsdrift...

  Läs mer

 • Skådespelerskan Margot Robbie blir ambassadör för Nissans elbilar och zero emission program

  Skådespelerskan Margot Robbie blir ambassadör för Nissans elbilar och zero emission program

  21.2.2017 – Den australiensiska skådespelerskan Margot Robbie blir ambassadör för Nissans elbilar och zero emission program. Margot har bland annat haft stora roller i filmer som Suicide Squad och...

  Läs mer

Arkiv: 2022 2021 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009

Besök också www.nissan-global.com